Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Det "naturbane" preget - samspillet mellom det grønne, det blå og de "harde flatene" gjenspeiles også i boligprosjektene i Nye Ensjøbyen.

Ensjø Torg – hjertet i den nye Ensjøbyen. Alle bydeler trenger et naturlig møtested og sentrum. Ensjø Torg blir knutepunktet og det naturlige sentrum på Ensjø. Det blir stedet hvor beboerne møtes, handler og opplever konserter, teater eller de nyeste filmene.

Ensjø får fem parker. Tiedemannsparken med sine 21 mål blir størst, og her blir det lagt til rette for ulike aktiviteter. To parkdrag på tvers av bydelen og gjør det enkelt og hyggelig å gå eller sykle fra sted til sted. Du kan spasere i grønne omgivelser fra Valle Hovin til Kampen.

Både barnehager, grunnskoler og ungdomsskoler er innen gåavstand i Ensjøbyen. Skoleveien er trygg med blant annet gangbro som tar barna bort fra trafikkbildet.

5 minutter til Oslo sentrum med den nye T-banen. Ensjøbyen har helt ny T-banestasjon. Herfra går det også buss til Fornebu og Aker Brygge.

Nye Ensjøbyen

Å skape en helt ny bydel har mange fordeler. Ensjøbyen utvikles for urbane mennesker som setter pris på natur. Her blir det mer lys, luft og grønne lunger enn i sentrumsgatene, samtidig som du bor svært sentralt. Energivennlige boliger, frodige parker, sykkel- og gangveier og et godt kollektivtilbud bidrar til å skape en miljøvennlig bydel.

Det er ti år siden Oslo bystyre vedtok å forvandle bilbyen Ensjø til en moderne bydel med 7000 nye boliger og cirka 10 000 arbeidsplasser. Mye har skjedd siden den tid, og utviklingen er inne i en spennende fase der stadig flere brikker faller på plass.

Ensjøbyen blir ingen soveby, men en vital bydel for aktive mennesker. Et rikt servicetilbud er i ferd med å vokse frem. I tillegg til alle slags butikker, treningssentre, kafeer og restauranter er det planlagt kino, gallerier, teater- og konsertsaler.

Visjonen

Visjonen

Det offentlige rom på Ensjø skal fremstå som levende, attraktivt og tilgjengelig for alle, med et "naturbant" preg (samspillet mellom det grønne, det blå og de "harde flatene"). Levende og trygge gater, torg, parker og plasser med betydelige innslag av grønt skal kjennetegne det nye Ensjø.

I 2004 vedtok bystyret i Oslo å utvikle bydelen. Visjonen er å forvandle området med mye næringsvirksomhet til et vakkert bymessig strøk med boliger, grønne lunger og ulike aktivitetsplasser.

Ensjøbyen skal gjennom en totalforvandling – fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til å bli et knutepunkt med rundt 7 000 nye boliger.

Dette skjer i et samspill mellom private grunneiere/utbyggere av bolig og næringsprosjekter og Oslo kommune som utbygger av kommunal infrastruktur. Bydelen vil gjennomgå en endring fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til å bli et attraktivt og sentralt område for boliger, arbeidsplasser, handel, service og kultur.

Ensjøbyen skal få et urbant preg, der kvalitet i samspillet mellom det grønne, det blå og det grå er en grunnleggende visjon.

Parker og plasser

Parker og plasser

Parker og grønne lunger midt i Oslo

Ensjø får fem parker. Tiedemannsparken med sine 21 mål blir størst, og her blir det lagt til rette for ulike aktiviteter. To parkdrag på tvers av bydelen og gjør det enkelt og hyggelig å gå eller sykle fra sted til sted. Du kan spasere i grønne omgivelser fra Valle Hovin til Kampen.

Ut på tur?

Fra Ensjø er det sykkelstier helt inn i Østmarka, og det er kort vei til skiløypene i Lillomarka, som henger sammen med Nordmarka. Om sommeren er det enkelt å komme seg til Vippetangen der båtene går ut til øyene i Oslofjorden.

Sport og idrett

Valle Hovin er hjemmebanen til Aktiv skøyteklubb. Området brukes også av fotballspillere på alle nivåer. Ishockeyarenaen Jordal Amfi har Jordal idrettspark som nærmeste nabo, med et aktivt miljø innen fotball, amerikansk fotball, rulleskøyter og skateboard. Riksanlegget for tennis ligger på Hasle og er åpent for både mosjonister og konkurransespillere. Flere skoler i området vil få flerbrukshaller med et godt tilbud til barn og unge.

Barnehage og skole

Barnehage og skole

Flere nye barnehager og skoler via trygge veier

Både barnehager, grunnskoler og ungdomsskoler er innen gåavstand i Ensjøbyen. Skoleveien er trygg med blant annet gangbro som tar barna bort fra trafikkbildet.

Barnehager

Teglverket barnehage, Gladenga, Hovin og Hasle

Grunnskoler

Hasle SkoleKampen Skole, Teglverket skole

Ungdomsskoler

Fyrstikkalléen skole (F21)Jordal skole, Teglverket skole

Videregående skole

F21

I tillegg har Oslo kommune planer om å bygge ytterligere barnehager på området.

Oslo Kommunes nettsted

Kollektivtilbud

Kollektivtilbud

5 minutter til Oslo sentrum med den nye T-banen

Ensjøbyen har helt ny T-banestasjon. Herfra går det også buss til Fornebu og Aker Brygge. Fra Ensjø torg går det fire t-banelinjer, og en rekke busser er innom holdeplasser i nærheten. Uansett om du vil til sentrum, til sjøen eller ut i marka vil du finne en buss eller bane som tar deg dit.

Ruter#

Moderne bygg

Moderne bygg

Bygg og leiligheter med miljøvennlige løsninger

Flere av de største utvilkerne i Ensjøbyen har utarbeidet og signert en avtale om at alt som bygges skal omfavne god livskvalitet og miljøvennlige løsninger. Mye av utbyggingen i Ensjøbyen baseres på lønnsomme energiløsninger basert på fornybar energi, som blant annet bruk av automatisering, utvendig solskjerming, ekstra isolering og energibesparende utstyr som kommer både bydelen og deg til gode.

Kvalitetsprogrammet

Prisnivå

Prisnivå

Leiligheter i alle prisklasser

Leiligheter for enhver smak og i alle prisklasser. En investering på Ensjø har så langt vært en god investering.

Prosjekter

Handel og kultur

Handel og kultur

Sentrum i den nye bydelen blir Ensjø Torg med signalbygg som skal huse handel, service og tjenestetilbud av forskjellig slag. Her blir det et atrium der det kan holdes konserter og andre arrangementer.

På gateplan legges det til rette for kaffebarer, restauranter og forretninger som vil skape liv og røre. Kino, gallerier, konsert- og teatersaler blir det også plass til. Ensjø skal være en levende bydel sju dager i uka.

Flere kafeer og restauranter har allerede åpnet og i årene fremover vil det bli mange nyetableringer, ikke minst i området rundt Ensjø torg.

Ensjøs historie

Ensjøs historie

Moderne bebyggelse på historisk grunn.

Ensjøbyen er en bydel med en lang og stolt historie. Vi som bygger ut Nye Ensjøbyen er opptatt av å ivareta elementer av det gamle og kombinere med det nye for å skape et spennende bybilde. Sentralt i bydelen flyter Hovinbekken som er tatt frem igjen og benyttes som innramming for den nye bydelen.

Flere av de ikoniske fabrikkbygningene bevares også. Det lå to teglverk innenfor det området som i dag er kjent som Ensjø. I tillegg flyttet Nitedals Tændstikfabrik produksjonen hit i 1875 (nedlagt 1967). Tiedemann Tobakkfabrikk lå også på Ensjø. Fabrikken stengte dørene 30. juni 2008 etter 230 års virksomhet, og da opphørte den siste tobakksproduksjon i Norge.

Ensjø har vært et knutepunkt for industri i lang tid, med teglverk, planlagte stålverk, samt landets “hovedstad” når det gjelder salg, service og distribusjon av bil. Kolberg har til og med produsert biler i stålverkshallene, basert på halvfabrikata sendt med skip fra bl.a Europa og USA.

Nærmere enn mange tror

Setter man passeren i sentrum ser man raskt at Ensjøbyen er en av Oslos mest sentrale bydeler.

Beliggenhet