Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 på Ensjø - i strålende sol besøkte vi Ensjø, i bydelen Gamle Oslo.

Det myldret med liv på både t-bane og i hovedgaten Gladengveien. De grønne parkene, som Tiedemannsparken stod ennå tomme, men det var visst veldig uvanlig, for de fleste kunne enes i at: Ensjø er en naturban perle.De siste årene har Ensjø vært under en gigantisk oppussing, med et av Norges største boligprosjekt. I løpet av kort tid skal Ensjøbyen utvikles, med 7000 nye boliger og enda flere forretninger. Ensjøbyen Torg vil bli det nye sentrum, som skal huse kaffebarer, restauranter, gallerier og mye annet.

Det stille Ensjø forvandles, men hva synes folket om utviklingen?1. Hvordan er det å bo på Ensjø?

2. Hvorfor flyttet du til Ensjø?

3. Hva syns du om utviklingen, og prosjektet Ensjøbyen?

Ann Helen Gåsøy

Ann Helen Gåsøy

1. Jeg synes det er fint å bo på Ensjø, det er sentralt og ikke langt i fra Oslo sentrum. Det er så mye mer stille her, og barnevennlig.2. Jeg bodde før på Grünerløkka, og valgte å flytte hit på grunn av at det er mer stille her, og på grunn av de grønne arealene. Nå har jeg bodd her i ett og et halvt år.3. Jeg er positiv til utviklingen, og er veldig spent på hvordan høyblokkene kommer til å se ut når de er ferdig. Sumaya YusufSumaya Yusuf

1. Jeg har ikke bodd her så lenge, men jeg synes det har vært bra hittil. Det er kort vei med t-bane til Oslo sentrum.2. Jeg flyttet hit i oktober, fordi søsteren min bodde her før meg. Hun sa det var fint å bo her.

3. Jeg vet ikke så mye om hva som skal skje fremover på Ensjø, men jeg gleder meg til å se utviklingen.Rebecca og David ReuterdalRebecca og David Reuterdal

1. Vi har nettopp fått hun lille her, sier Rebecca og peker ned i barnevognen. Så vi synes det er litt for mye bråk, men så bor vi rett ved siden av hovedgaten. Vi hører en del bil-lyder, men de grønne parkene er veldig fine, og bra når du har små.2. Vi flyttet hit på grunn av at datteren vår var på vei, men vi skal flytte til Løren nå. Der står vi på vent på en leilighet, som vi skal kjøpe.3. Ja, vi er spente begge to på utviklingen. Vi har faktisk vært spente en stund. For selv om det er litt bråkete her i Gladengveien, så er de grønne parkene spesielt fine på Ensjø.

Tim Ilseth 1. Nei, vi bor ikke her, men vi er ofte her på klasseturer. Vi tar med elevene hit for at de skal få kommet litt vekk fra Oslo sentrum. Akkurat nå har vi vært i Fyrstikkalleen.

2. Vi kommer fra Ullern og Teisen, men jeg kunne godt flyttet til Ensjø. Området har fine, grønne oaser og er mer rolig enn resten av Oslo.

3. Det er ganske ålreit at det utvikles på Ensjø. Jeg kunne godt tenke meg å flytte til Ensjø, og har faktisk sett på boliger her og vurdert det, men det er ennå litt for dyrt for meg. Kanskje jeg flytter hit om noen år.

Anwar LatifAnwar Latif

1. Jeg bor ikke her på Ensjø, men jeg har jobbet her nå i tre uker, forteller Latif med et smil, mens hans står bak Narvesen-disken. Men siden jeg jobber her, så er jeg her ofte. Det jeg har sett hittil er fint.

2. Jeg bor ikke her, men kanskje en gang i fremtiden. Vi får se.

3. Denne utviklingen er jeg superspent på. Jeg har fulgt med lenge og er spesielt spent på det nye Ensjøtorget. Det vil komme mange nye butikker, restauranter, kafeer også videre. Narvesen skal også flyttes dit, og jeg er spent på hvordan lokale jeg kommer til å få.

På grensen mellom Ensjø og Helsfyr stod tre gutter og spilte litt fotball. Det var strålende solskinn, god stemning, så vi bestemte oss for å ta slå av en prat med dem.

- Jeg har aldri vært på Ensjø før, jeg trodde vi fortsatt var på Helsfyr nå, sa Rick Engelhardt, mens de tre guttene spilte fotball.

- Vi jobber alle sammen på Helsfyr, like bak her, og bestemte oss for å ta lunsjen her ute, og spille litt fotball, smiler Joakim Myrseth.

- Jeg husker at jeg har vært nede på Ensjø før en gang, på natten, når jeg skulle på nachspiel. Jeg dro dit for å ta en voksenrøyk, ler Engelhardt.

- Det ser egentlig veldig gammelt ut der, og det ser ut som et veldig rolig strøk, så derfor har ikke jeg vært der før, forteller Dilshod Zakharov.

- Egentlig så er det jo veldig sentralt, så kanskje jeg flytter dit om noen år. Hvis det utvikler seg til å bli enda bedre, smiler Engelhardt.

Vi har gleden av å invitere til Ensjødagen 2023

Ta med kjente og kjære og bli med på en dag fylt med morsomme aktiviteter. Vi får besøk av Markus Bailey og vi melder lattermild stemning og underholdning for både store og små.

Ny Jokerbutikk på Tiedemannsbyen

Joker er Kjøpmannshusets profilkjede for nærbutikker. Kjeden består av ca. 450 lokalbutikker spredt over hele Norge.

- På Ensjø har vi bodd i over femti år, og det har vært helt nydelig

Samboerparet Berit Bergersen (80) og Roar Søgaard (80) har vært med på Ensjøs utvikling, og gleder seg stort over å få enda flere store og små til deres grønne oase.

Gratulerer: VIF 100 år

Med ishockeyarena på Jordal og fotball på Valle ligger Ensjøbyen midt iblant aktivitetene til Vålerengens Idrettsforening. Strøket må derfor være attraktivt for VIF-supporterne, som i denne stund er i full gang med å feire den legendariske klubbens hundreårsjubileum.

100-årig idrettshistorie på Grønnvoll

I skyggen av storebror VIFs 100-årsjubileum er det viktig å ha med seg at Ensjø-området også fikk sitt eget idrettslag i 1913. Grønvoll idrettslag ble stiftet av brødrene Einar og Alf Eriksen, og medlemmene var for det meste barn av arbeidere ved Nitedals tændstikfabrik.

Ensjø T-banestasjon offisielt åpnet

Oslos samferdselsbyråd Ola Elvestuen fikk gleden av å klippe snora og markere den offisielle åpningen av Ensjø T-banestasjon onsdag 19. juni. "Gratulerer til alle. Dette har blitt en direkte vakker stasjon som både Ensjø og Oslo som helhet kan være stolte av", uttalte en imponert byråd.

Nærmere enn mange tror

Setter man passeren i sentrum ser man raskt at Ensjøbyen er en av Oslos mest sentrale bydeler.

Beliggenhet